Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Η πορνεία πρέπει να καταργηθεί.


22 σχόλια:

  1. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    -ΠΟΡΝΕΙΑ & ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    Ας μην εθελοτυφλούμε, η πορνεία ήταν και είναι σε ένα καθεστώς σκιώδες και βρώμικο. Σε όλους αυτούς τους οίκους υπάρχει το αφεντικό, ο ισχυρός προστάτης, στην γλώσσα της πιάτσας ο νταβατζης, ο οποίος ως εργοδότης αλλά και ως μαφιόζος καταπιέζει τις πόρνες, πολλές φορές τις εκμεταλλεύεται σεξουαλικά, ασκεί βία και γενικά το εργασιακό περιβάλλον μιας πόρνης θυμίζει κάτι απο εφιάλτη. Όσο κι αν θέλει λοιπόν η αντιπολίτευση να δει την πορνεία ως ένα οποιοδήποτε επάγγελμα , η καθημερινότητα μιας πόρνης τον διαψέυδει. Ακόμα και στα θέματα υγείας, το αφεντικό είναι αυτό που θα εξαναγκάσει την πόρνη να κάνει ακραία σεξουαλικά πράγματα με τον πελάτη είτε να κάνει ελεύθερο από προφυλάξεις έρωτα ωστέ να ικανοποιήσει τα βίτσια του πελάτη και την τσέπη του αφεντικού. Πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα νέα κορίτσια πιθανόν και μετανάστριες, είναι αρχικά δούλες και εκπορνέυονται χωρίς τη θέληση τους, έπειτα συνηθίζουν σε αυτό και το κάνουν επάγγελμα.Αποδείξαμε λοιπόν πως το επάγγελμα της πορνείας είναι συνυφασμένο με μορφές εγκληματικότητας οι οποίες θα πάψουν αν πάψει η πηγή του κακού η πορνεία.

    -ΕΡΩΣ ΑΝΙΚΑΤΕ ΜΑΧΑΝ (ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ)
    Έρωτας. Τί όμορφη λέξη. Έχει εμπνέυσει τόσες γενιές καλλιτεχνών. Τι όμορφος είναι ο έρωτας όταν 2 σάρκες ενώνονται, όταν το πνεύμα γίνεται ένα. Γι αυτό άλλωστε λεμε "βρήκα το άλλο μου μισό". Η γυναίκα και ο άνδρας κατα τη σεξουαλική πράξη γίνονται ένα. Τα υπέροχα αισθήματα της αγάπης, του έρωτα, της αλληλοκατανόσησης, της φροντίδας και της τρυφερότητας. Πόσο αγνά ακούγονται όλα αυτα... Πόσο όμως εξευτελίζονται από το βρώμικο, χυδαίο, τιποτένιο σεξ επι πληρωμή... Ο άνδρας δίνει κάποια λεφτά και η πόρνη τον δέχεται για κάποια λεπτά στο σώμα της , προσποιούμενη ότι της αρέσει. Μου θυμίζει πολύ τα 'ηλεκτρονικα' που πηγαίναμε μικροί βάζαμε 100 δραχμές και παίζαμε για κανα πεντάλεπτο. Έτσι είναι και η πόρνη, βάζεις λεφτά, περνάς καλά, τελειώσες, Πλήρης εξευτελισμός του έρωτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντίκρουση στα λεγόμενα του κυρίου Πετρολέκα:

      1. Αν βρίσκεται τον έρωτα στις πόρνες, μάλλον έχετε σοβαρά συναισθηματικά κενά . Ας ξεκαθαρίσουμε ότι οι πόρνες δεν εμπορεύονται τον έρωτα αλλά το sex, την σαρκική επαφή. Μιλάμε για δύο τελείως διαφορετικά είδη έλξης και επαφής. Πείτε μας ρομαντικούς αν θέλετε αλλά δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε την έκφραση έρωτας τόσο ελαφρά. Για να συμβεί η ένωση που τόσο ποιητικά και μελοδραματικά μας περιέγραψε ο κύριος Πετρολέκας, απαιτούνται συναισθήματα. Συναισθήματα τα οποία δεν αγοράζονται και δεν πωλούνται και συνεπώς δεν υπονομεύονται μέσω της πορνείας. Γιατί δεν μπορούμε να συγχέουμε τις συναισθηματικές με τις σαρκικές επιθυμίες και η κυβέρνηση τρέφει ψευδαισθήσεις αν πιστεύει ότι σε επαφές που αγοράζει με κανόνα no kissing βιώνει τον έρωτα. Βιώνει την κρύα, αναγκαία σαρκική επαφή. Δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία συναλλαγή, ένα επάγγελμα και οι υπηρεσίες του είναι αναγκαίες στην κοινωνία, κάτι που θα σας αποδείξουμε στην επιχειρηματολογία μας.

      2. Να τονίσουμε ότι πολλά επαγγέλματα χαρακτηρίζονται ως " βρώμικα " και η εγκληματικότητα ανθίζει μαζί με αυτά αλλά δεν τα βλέπουμε να καταργούνται. Ας λάβουμε ως παράδειγμα το επάγγελμα του πολιτικού. Η διαφθορά έχει ριζώσει και η λέξη " πολιτικός" συνοδεύεται αυτόματα από τη λέξη " λαμόγιο" αλλά δεν βλέπουμε να καταργείται το επάγγελμα τους. Και αυτοί υπηρεσίες προσφέρουν...

      Διαγραφή
  2. -ΠΟΡΝΕΙΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΣΩΜΑ
    Σώμα, σύμφωνα με κάποιους ο ναός του πνέυματος. Η γυναίκα σε σύγκριση με τον άνδρα έχει κάτι που την κάνει ιδιαίτερη. Αυτό είναι το πανέμορφο σώμα της, σώμα που εκπέμπει ερωτισμό, σώμα που κάποτε θα φιλοξενήσει για εννέα μήνες μιά νέα ζωή. Αυτό το σώμα, άξιο θαυμασμού αλλά και σεβασμού, η πορνεία το εξευτελίζει θεωρητικά και το υποβαθμίζει πρακτικά. Ας ασχοληθούμε με το πρακτικό μέρος πρώτα. Μία γυναίκα που εκδίδεται εκτός από το γεγονός ότι είναι εκτεθειμένη και σε χίλια δυο αφροδισιακά νοσήματα, έρχεται σε επάφή με δεκάδες πελάτες καθημερινά,μια τέτοια μεγάλη δόση καθημερινών σεξουαλικών επαφών κάνει την πόρνη να μην μπορεί να έχει μια φυσιολογική σεξουαλική επαφή με τον άνθρωπο που πραγματικά θέλει. Εκτός δηλαδή από τα κοινωνικά εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεράσει, το σώμα της δε θα μπορεί να ανταποκριθεί στην επαφή με την σχέση της, με τον άνθρωπο που επιθυμεί και έτσι θα στερείται μιας υγιούς προσωπικής ζωής. Με το θεωρητικό μέρος τώρα. Ο εξευτελισμός του γυναικείου σώματος είναι η μέσω της πορνείας εξίσωση του με αντικείμενο. Ο πελάτης χρησιμοποιεί το γυναικείο σώμα , λές και το γυναικείο σώμα έχει τιμή ενοικίασης.

    -ΠΟΡΝΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
    Η πορνεία όμως είναι ένα ιστορικό και πολιτικό φαινόμενο. Συνδέεται με τη σχέση των δύο φύλων και βασίζεται πάνω την κυριαρχία του άνδρα πάνω στη γυναίκα, κυριαρχία η οποία επίσης έχει ιστορικότητα και αναπτύχθηκε πάνω σε κοινωνικά διαμορφωμένες σχέσεις μέσα σε ορισμένο κοινωνικό πλαίσιο. Ιδιαίτερα σήμερα στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία παγκοσμιοποιείται και η πορνεία και αποκτά νέα στοιχεία ποσοτικά και ποιοτικά. Η ίδια η σύγχρονη πορνεία είναι πολύ περισσότερο από σχέση κυριαρχίας των φίλων. Εκφράζει την κρίση των ανθρώπινων σχέσεων, την υποκατάσταση των σχέσεων και την εμπορευματοποίησή τους
    Η γυναικεία χειραφέτηση δεν συμβιβάζεται με κανενός είδους πορνεία. Δεν συμβιβάζεται επίσης με κανενός είδους σχέση κυριαρχίας και εκμετάλλευσης. Η πορνεία όμως είναι ταυτόσημη με την κυριαρχία και την εκμετάλλευση τόσο του πελάτης όσο και του αφεντικού-προστάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτρέψτε μου να τονίσουμε εδώ ότι η πορνεία δεν είναι επάγγελμα μόνο των γυναικών αλλά και ανδρών και βρίσκουμε λίγο ειρωνικό να αναφέρεστε μόνο στις γυναίκες ενώ προασπίζεστε την γυναικεία χειραφέτηση. Όπως σε κάθε συναλλαγή, έτσι και στη συναλλαγή αυτή η δύναμη έχει να κάνει με το ποιος έχει το κεφάλαιο. Ο σερβιτόρος σε ένα εστιατόριο θέλει να ευχαριστήσει τον πελάτη που πληρώνει. Η πωλήτρια θέλει τους πελάτες όχι μόνο να αγοράσουν αλλά να εκτιμήσουν τις υπηρεσίες της και να μείνουν ευχαριστημένοι για αυτό και είναι και ευγενική εκτός από εξυπηρετική. Η αισθητικός που κάνει χαλαρωτικά μασάζ στους πελάτες της, επιμένει στα σημεία που ο πελάτης της ζητάει. Είναι απλό σε όλες στις συναλλαγές, κατά κύριο λόγο υπηρεσιών, αυτός που έχει το πάνω χέρι είναι ο πελάτης και αυτό δεν αλλάζει.

      Διαγραφή
    2. Πάντως, αν δούμε στατιστικά στοιχεία, η αναλογία των γυναικών προς τους άνδρες είναι 500 προς 1.

      Διαγραφή
  3. ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
    -Η ΠΟΡΝΕΙΑ ΩΣ ΜΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    Ο μαθηματικός πληρώνεται γιατί ασκεί τη σκέψη του, ο οικοδόμος πληρώνεται γιατί ασκεί τους μυς του, η πόρνη πληρώνεται γιατί ασκεί το σώμα της. Το ότι η πορνεία στην Ελλάδα δεν είναι υπό αυστηρούς περιορισμούς, δεν ειναι καλά ελεγχόμενη, δεν έχει ουσιαστικές σχέσεις εργαζόμενου-εργοδότη αυτό είναι πρόβλημα του κράτους και όχι της ίδιας της πορνείας. Στην Ολλανδία για παράδειγμα, όπου εκεί η πορνεία είναι τέλεια οργανωμένη, το επάγγελμα αυτό δεν έχει καμμία σχέση με καταπίεση, δουλεία,εξαναγκασμό ή κάτι παρόμοιο. Οι πόρνες εκεί δουλεύουν σε άριστες συνθήκες εργασίας και με δική τους θέληση ικανοποιούν σεξουαλικά άνδρες ώστε να λαμβάνουν αμοιβή. Η λύση λοιπόν δεν είναι να καταργήσουμε την πορνεία επειδή αυτή δε δουλευει καλά, αλλά να τη διορθώσουμε.

    - Η ΠΟΡΝΕΙΑ ΩΣ ΜΕΣΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΣΕΞ
    Όσο και να συζητάμε για το ανθρώπινο πνεύμα και την ανωτερότητα του, οι βασικές ανάγκες του ανθρώπινου είδους δε θα αλλάξουν ποτέ. Ο άνθρωπος ως ον δε θα σταματησει ποτέ να έχει ανάγκη από φαγητό, νερό και σεξ. Δυστυχώς όμως κάποιοι άνθρωποι για ευνόητους λόγους δε μπορούν να το έχουν. Πως λοιπόν θα ικανοποιήσουν αυτή τους την ανάγκη εάν δεν υπάρχει η πορνεία; Η ερώτηση αυτή δεν είναι ρητορική. Υπάρχει απάντηση. Και απάντηση είναι ο βιασμός. Εάν τολμησει η κυβέρνηση και καταργήσει την πορνεία, εκτός από το ότι θα δημιουργηθέι ένα δίκτυο παράνομης πορνείας πλύ πιο βάναυσο και σατανικό, τα άτομα που δε θα μπορούν αν κάνουν σεξ, πολύ απλά θα κάνουν, θέλει δε θέλει η παρτενέρ τους. Μπορεί με μια πρώτη ανάγνωση ο συλλογισμός "καταργηση πορνειας = αυξηση βιασμων" να φαίνεται προβοκατόρικος αλλά είναι καθ όλα ορθός. Η πορνεία ήταν και θα είναι το μέσο εκτόνωσης της εγκλωβισμένης σεξουαλικότητας των ατόμων της κοινωνίας. Γι αυτο άλλωστε υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων και θα συνεχίσει να υπάρχει. Οι οίκοι που τελειται το επάγγελμα λέγονται οίκοι ανοχής επειδή λειτουργουν με την ανοχή του κράτους. Τι θα ηθελε η κυβερνηση; σεξ επι πληρωμη με τη συγκαταθεση και των δυο ή σεξ τζαμπα που το θελει μονο ο ενας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πορνεία όμως, δεν είναι ικανή να καλύψει τις συναισθηματικές ανάγκες του ατόμου και μπορεί να ευνουχίσει συναισθηματικά το άτομο. Σίγουρα η ανάγκη για σεξ υπάρχει, αλλά δεν υπάρχει μόνο αυτή. Πέρα από τη σαρκική επαφή το άτομο έχει ανάγκη για συντροφικότητα. Η εύκολη πρόσβαση στη σεξουαλική επαφή μπορεί να οδηγήσει στην συναισθηματική και κοινωνική απομόνωση. Το άτομο, αντί να αναπτύσσει ανθρώπινες σχέσεις αρκείται σε σαρκικές επαφές, χωρίς ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και του ηθικού γιατί δεν χρειάζεται να επικοινωνήσει πριν με την/τον πόρνη εκτός από την οριστικοποίηση της οικονομικής συναλλαγής. Όταν έρθει η ώρα να προσεγγίσει το αντίθετο φύλο με σκοπό τη δημιουργία μίας σχέσης δεν θα γνωρίζει πως.

      Διαγραφή
    2. Το ότι βάζω κωδικούς σε ένα παιχνίδι για να παίξω, δε σημαίνει ότι δεν μπορώ να παίξω κανένα παιχνίδι χωρίς κωδικούς μετά.
      Και μάλιστα, μάλλον γίνεται το αντίθετο. Αν υπάρχει ένα άτομο, χωρίς αυτοπεποίθηση (και είναι όπως είπαμε και στην προπόνηση φτωχός, άσχημος και χαζός [με αυτή τη σειρά]), φοβάται να προσεγγίσει το άλλο φύλο, φοβάται την επαφή. Αν αποκτήσει όμως κάποια εμπειρία, έρθει σε επαφή με μια γυναίκα (έστω και μόνο σωματική), αυτό μπορεί να του δώσει μια περαιτέρω ώθηση. Του δίνεται η δυνατότητα να πειραματιστεί χωρίς να φοβάται την απόρριψη και σιγά σιγά αποκτά θάρρος.

      Διαγραφή
  4. - Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΣΕΞ
    Ας αρχίσουμε με ένα γνωστό σε όλους παράδειγμα. Τι τζίρο έχει η πορνεία στην Ολλανδία; Αμύθητα λεφτά αλλάζουν χέρια καθημερινά με αντάλλαγμα λίγο σεξ. Αυτά τα λεφτά η κυβέρνηση πρέπει να τα φορολογεί και έτσι να αυξανει τα έσοδα του κράτους. Η πλήρης νομιμοποίηση και ο έλεγχος της πορνειας από το κράτος θα αποτελέσει σημαντική οικονομική πηγή. Εάν όμως η πορνεία καταργηθεί τότε όλα αυτά τα χρήματα θα γίνουν μαύρα και αφορολόγητα. Και αυτό διότι η κατάργηση της νόμιμης πορνείας θα σημάνει την γιγάντωση της παράνομης.

    - ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ
    Είμαστε τελείως αντίθετοι και κατηγορηματικοί αναφορικά με την εκπόρνευση γυναικών σε πλαίσια παραβατικά και χωρίς τη δική τους επιθυμία. Τι όμως μπορούμε να φέρουμε ως αντίλογο σε μια συνειδητοποιημένη 25αρα γυναίκα που επιθυμεί η ίδια να γίνει πόρνη ωστέ να ορθοποδησει οικονομικά. Έχει λοιπόν το αναφαίρετο δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης να κάνει ότι θέλει με το σώμα της, και καμμία κυβέρνηση που θέλει να λέγεται δημοκρατική δε μπορεί να της το απαγορευσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -Όσον αφορά το "δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης" οφείλουμε να σκεφτούμε ότι τα αίτια που οδηγούν κατα κανόνα ένα άτομο στην πορνεία στην ουσία αυτοαναιρούν αυτό το δικαίωμα. Διότι συνήθως στην πορνεία οδηγούνται 1)γυναίκες εξαθλιωμένες οικονομικά και συνήθως οικονομικές μετανάστριες εκμεταλλευόμενες ή μη από διάφορα κυκλώματα και 2) τοξικομανείς (άνδρες και γυναίκες) που εκπορνεύνται για εξασφάλιση της δόσης τους. Άρα, αυτού του είδους η εξαθλίωση λειτουργεί ως έντονη ανάγκη (ακόμα και οργανική στην περίπτωση των τοξικομανών) καταργώντας συνειδητά ή ασυνείδητα το δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση και την προσωπική επιλογή

      -Επίσης, αναφορικά με την αυτοδιάθεση του σώματος, η πορνεία είναι ακριβώς το αντίθετο από τη σεξουαλική απελευθέρωση και την αυτοδιάθεση καθώς η πόρνη δεν έχει λόγο στη σεξουαλική πράξη. Ο πελάτης που πληρώνει "έχει πάντα δίκιο" άρα η ιερόδουλη οδηγείται στη σεξουαλική καταπίεση. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι στις ελεύθερες σεξουαλικές επαφές και τα 2 (ή περισσότερα μέλη) συμμετέχουν συνήθως ισότιμα και δεν ικανοποιούνται οι επιθυμίες μόνο του ενός!

      Διαγραφή
  5. Ένα ακόμα επιχείρημα υπέρ της κυβέρνησης:
    Με δεδομένο ότι δεν είμαστε στην Ολλανδία και τα συστήματα ελέγχου στην Ελλάδα στην καλύτερη των περιπτώσεων υπολειτουργούν, η ραγδαία αύξηση της πορνείας (απότοκος της οικονομικής κρίσης) έχει οδηγήσει στη δημιουργία μιας υγειονομικής βόμβας με μόνο τα διαπιστωμένα κρούσματα aids να έχουν αυξηθεί κατα 57% μόλις τον προηγούμενο χρόνο (http://www.keelpno.gr/Portals/0/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1/HIV/EPIDIMIOLOGIKO%20HIV_2011.pdf) Έτσι αυτές οι γυναίκες ή άνδρες που ούτως ή άλλως έχουν περιορισμένη πρόσβαση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης λειτουργούν ως δεξαμενή μετάδοσης σοβαρών ασθενειών εγείροντας και άλλα ζητήματα παράλληλα, όπως διαπιστώσαμε όλοι πέρυσι με τα περιστατικά μετάδοσης του HIV και τη δημοσίευση (και δημόσια διαπόμπευση) ιερόδουλων-φορέων (μετά από κατάφωρη παραβίαση του ιατρικού τους απορρήτου ωστόσο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμ...Φαίνεται ότι άργησα λιγάκι..

      Επειδή ένα επιχείρημα που ακούστηκε και στο debate ήταν το παραπάνω (αλλά και γενικότερα αυτό της εγκληματικότητας) ας προσπαθήσω να το αντικρούσω. Η λογική του παραπάνω επιχειρήματος είναι της μορφής πονάει κεφάλι, κόβω κεφάλι. Έχουμε ένα εργασιακό κλάδο, αυτόν της πορνείας, ο οποίος δεν λειτουργεί σωστά και αντί να θέλουμε να τον εξυγιάνουμε επιδιώκουμε να τον καταργήσουμε. Τα θέματα της εγκληματικότητας, της έλλειψης ελέγχων και της δημόσιας υγείας αφορούν κυρίως παράνομες επιχειρήσεις και όχι αυτές που λειτουργούν με τις σχετικές άδειες και ελέγχους. Για παράδειγμα στην Ελλάδα τα κέντρα διασκέδασης συνδέονται με νονούς και κυκλώματα της νύχτας, ενώ έρευνες δείχνουν πως σε ποσοστά σχεδόν 100%(!!!) νοθεύουν τα προϊόντα που προσφέρουν στους πελάτες τους καθιστώντας τα επικίνδυνα για την υγεία. Ποιο μέτρο θα ζητούσαμε να πάρουμε, το να απαγορευτούν όλα τα club, τα μπουζούκια και τα bar ή να γίνονται απλά πιο σωστοί έλεγχοι?

      Διαγραφή
  6. Και ένα επιχείρημα υπέρ της αντιπολίτευσης (έτσι κ αλλιώς έχουν αναφερθεί τα περισσότερα):
    Με την πλήρη νομιμοποίηση της πορνείας και τη σταδιακή απελευθέρωση του "επαγγέλματος" από τα διάφορα κυκλώματα εκμετάλλευσης θα σταματήσει ο κοινωνικός στιγματισμός και η περιθωριοποίηση αυτών των γυναικών αφού θα γίνουν αποδεκτό κομμάτι της κοινωνίας (όχι απότομα προφανώς αλλά σταδιακά).
    Αυτό μπορούμε εύκολα να το διαπιστώσουμε παρατηρώντας κάποια ιστορικά παραδείγματα όπως με τις πόρνες στην αρχαία Ελλάδα ,όπου απολάμβαναν αρκετά προνόμια σε θέματα ελευθερίας σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες και έφτασαν να διαδραματίσουν σπουδαίο ρόλο στην πολιτικοκοινωνική ζωη (ποιος ξεχνά άλλωστε την Ασπασία) αλλά και τις γκέισες στην Ιαπωνία, οι οποίες πληρώνονταν εκτός των άλλων για να συζητούν με τους ακριβοθώρητους πελάτες τους κάτι που δείχνει ότι δεν τις έβλεπαν απλώς ως αντικείμενα.

    http://www.erepublik.com/en/article/-1-842431/1/20

    http://jodoiaido.blogspot.gr/2009/01/blog-post_02.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το ζήτημα του στιγματισμού, ο λόγος που είναι στιγματισμένες οι πόρνες είναι η φύση του επαγγέλματος που ασκούν και όχι το καθεστώς υπό το οποίο το ασκούν, δηλαδή ακόμα και νόμιμη να γίνει η πορνεία δεν θα αλλάξει ο τρόπος αντιμετώπισης αυτών των γυναικών ή αντρών. Για παράδειγμα υπάρχουν αρκετά επαγγέλματα, όπως αυτά του σκουπιδιάρη ή της καθαρίστριας, τα οποία είναι νόμιμα και αντιμετωπίζονται λόγω της φύσης τους ως "κατώτερα".

      Διαγραφή
    2. Ο συλλογισμός σας είναι σωστός και ακριβώς γι αυτό η νομιμοποίηση της πορνείας θα μπορέσει να αναιρέσει το στιγματισμό, τροποποιώντας δηλαδή τη "φύση" του επαγγέλματος. Τα στοιχεία που συνιστούν τη "φύση" της πορνείας και την καθιστούν κοινωνικό μίασμα είναι:
      1)το sex, το οποίο παρά τη σεξουαλική επανάσταση εξακολουθεί να είναι taboo (απόδειξη: η πολιτική κατάρρευση δημοσίων προσώπων που είχαν εμπλακεί σε σεξουαλικά σκάνδαλα πχ Κλίντον, Ολάντ)
      2) η "σκοτεινή" και μυστικοπαθής εικόνα των ιερόδουλων με τους διάφορους προστάτες, τα "κακόφημα σοκάκια", τις πιάτσες και το φόβο μετάδοσης ασθενειών και
      3) η συσχέτιση με άλλου είδους παραβατικές συμπεριφορές όπως η διακίνηση ναρκωτικών, η παροχή "προστασίας" σε μαγαζιά, τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών κλπ.
      Με τη νομιμοποίηση αίρονται αυτά τα χαρακτηριστικά διότι (αντίστροφα τώρα):
      1) με την απελευθέρωση του επαγγέλματος δε χρειάζονται πλέον οι ιερόδουλες προστασία άρα απαγκιστρώνονται από τους "νταβαντζήδες" οι οποίοι υποκινούν τις συνοδές παραβατικές συμπεριφορές,
      2)σταματά να είναι πια ένα μυστικοπαθές και κρυφό επάγγελμα της νύχτας και της "πιάτσας" αγοραίου έρωτα και μπορεί να ασκείται υπό το φως της μέρας και να εξοικειώνεται με αυτό το ευρύ κοινό σα να έβλεπε ένα κατάστημα ή ένα γραφείο παροχής υπηρεσιών και όχι να περνά βιαστικά απέξω ρίχνωντας κρυφές, ενοχικές ματιές αποδκιμασίας και
      3)[και πιο δύσκολο...] Οι ίδιες οι πόρνες θα βοηθήσουν στη σεξουαλική απελευθέρωση προβάλλοντας το χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους στην κοινωνία χωρίς να ντρέπονται, δείχνοντας οτι αφενός δεν είναι αντικείμενα του σεξ και αφετέρου οτι αυτό που κάνουν (το σεξ δηλαδη)δεν είναι ούτε αποτρόπαιο ούτε παρα φύσιν, προσπαθώντας παράλληλα ώστε να αρθούν τα στερεότυπα εναντίον τους, τα οποία θρησκευτικοί και κοινωνικοί θεσμοί προσπαθούν επί χρόνια να επιβάλλουν.

      Διαγραφή
    3. Πολύ καλή η ανάπτυξη μπορώ να πω, αλλά...
      Αρχικά κάτι που πρόσεξα στο παραπάνω post που έκανα και νομίζω πρέπει να αναφερθεί είναι ότι η πορνεία ΕΙΝΑΙ νόμιμη αυτή την στιγμή. Όμως υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από παράνομες επιχειρήσεις.
      (1) Για την κοινωνία μας το sex είναι συνδεδεμένο με την ύπαρξη κάποιας σχέσης ή τουλάχιστον την ύπαρξη έλξης. Το sex με κάποια πόρνη δεν προϋποθέτει καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις και γι αυτό δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν οι φραγμοί. Ο λόγος που καταρρέουν δημόσια πρόσωπα δεν είναι το sex από μόνο του αλλά το γεγονός ότι έγινε έξω από τον γάμο με άλλο πρόσωπο. Τέλος από την στιγμή που εξ' ορισμού η πόρνη πουλάει το σώμα της για sex το καθιστά αντικείμενο του sex.
      (2) Ο λόγος που το επάγγελμα αυτό είναι κάπως μυστικοπαθές είναι επειδή το επιδιώκουν και οι ίδιοι οι πελάτες γιατί απλά συνήθως δεν θα "έπρεπε" να είναι εκεί.
      (3) Νομίζω πως ο λόγος που κάποιες επιχειρήσεις λειτουργούν παράνομα και στις οποίες υπάρχουν αδικήματα όπως αυτά που ανέφερες είναι απλά για να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους. Δηλαδή αν ήθελαν να λειτουργούν υπό το καθεστώς του νόμου θα μπορούσαν να το κάνουν και άρα η εικόνα τους θα ήταν ακριβώς η ίδια όποιος κι αν ήταν ο νόμος.

      Διαγραφή
  7. -) Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ:

    Υπάρχει μια μέθοδος αντιμετώπισης που μπορεί (και πρέπει θεωρώ) να ακολουθείται σε κάθε debate το οποίο έχει να κάνει με τη νομιμοποίηση ή όχι μιας παράνομης ή ημιπαράνομης πράξης. Ένα επιχείρημα για τον αντίλογο λοιπόν:

    Αν το κράτος αντί να προβεί στην απαγόρευση, μεριμνήσει για μια ορθή λειτουργία, τότε η αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων θα είναι πιο αποτελεσματική. Συγκεκριμένα θα είναι δυνατόν:
    α. να ελέγχεται i.αν η μεταχείριση που δέχονται οι εργαζόμενες/-οι είναι σωστή και ii.αν η υγεία τους εντάξει.
    β. να ελέγχεται η διάδοση νοσημάτων
    γ. να φορολογείται μια μορφή εργασίας (έσοδα στο κράτος)
    δ. να χαθεί μια βασική πηγή εισοδήματος εγκληματικών συνδικάτων.
    ε. να εντιμετωπιστεί σε κάποιο βαθμό το εμπόριο ανθρώπων.
    στ. να χαθεί ένα taboo που δρα αρνητικά και στους εργαζόμενους και στη νοοτροπία της κοινωνίας.

    Η κλασική αντίκρουση του λόγου είναι ότι δε θα χαθεί η τωρινή κατάσταση, αλλά απλώς παράλληλα με τη νόμιμη μορφή πορνείας, θα συνεχίσει να υπάρχει και η παράνομη μορφή της για πολλούς λόγους. Καταρχάς, αν μπει θέμα φορολογίας και εργασιακών δικαιωμάτων, προφανώς θα συνεχίσει να συμφέρει τα αφεντικά να λειτουργούν μαύρα. Από την άλλη, οι πολλές πόρνες πολύ απλά α. δε θέλουν να χάσουν την ανωνυμία τους και β. δε θα μπορούν και πάλι να βρουν νόμιμα δουλειά λόγω διάφορων προβλημάτων τους (π.χ. εξάρτηση από ναρκωτικά που αναφέρθηκε ή λαθρομετανάστευση).

    Προσέξτε ότι παρόμοια με τα παραπάνω, κάλλιστα θα μπορούσαν να αναφερθούν και σε debate που έχει να κάνει με τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, την κατάργηση της ποταπαγόρευσης, την οπλοφορία των πολιτών κ.τ.λ.

    Υπάρχει μια σημαντική διαφορά όμως. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να γίνει έλεγχος, καθώς ψάχνεις για ένα φυσικό αντικείμενο (για παράδειγμα μπορείς να καις φυτείες, να κάνεις εμπάργκο όπλων και ποτών κ.ά.). Στην περίπτωση όμως της πορνείας, αν αυτή για παράδειγμα δε γίνεται οργανωμένα σε συγκεκριμένα κέντρα, δεν μπορείς να κάνεις έλεγχο και μέσα στα σπίτια!!!
    Με λίγα λόγια, σε αυτό το debate, μπορεί να δείξει ο αντίλογος ότι η πορνεία ΔΕ γίνεται να εξαφανιστεί (ενώ, πιο εύκολα πείθει ο λόγος ότι μπορεί να απαγορεύσει επιτυχώς π.χ. τα ναρκωτικά), και αφού είναι έτσι, καλύτερα να ελεγχθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιχείρημα λόγου:

    Οι ρυθμίσεις που αφορούν την πορνεία είναι προβληματικές, διότι οι τυποποιημένοι κανονισμοί εργασίας που ισχύουν για όλα τα άλλα επαγγέλματα δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην πορνεία. Η τυπική σχέση μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου, όπου ο εργοδότης είναι σε θέση εξουσίας πάνω από τον εργαζόμενο, στην περίπτωση της πορνείας, μπορεί να θεωρηθεί ως αντίθετη προς τη σωματική ακεραιότητα της πόρνης. Με λίγα λόγια, απαγορεύεται να δώσεις εντολή σε ένα άτομο να κάνει σεξ σε μια δεδομένη στιγμή σε ένα συγκεκριμένο τόπο (κυριολεκτικά, όχι όταν βρίζεις... :D )με ένα συγκεκριμένο άτομο.

    Απάντηση:
    Αυτό που ισχύει σε χώρες που η πορνεία είναι και νόμιμη και οργανωμένη/ελεγχόμενη είναι ότι οι πόρνες αναφέρονται ως ανεξάρτητες. Οι διάφοροι φορείς συνήθως λειτουργούν ως διαμεσολαβητές μόνο και δεν επεμβαίνουν στο τι κάνουν οι πόρνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για στατιστικά στοιχεία, νόμους σε άλλες χώρες και ιδέες:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Prostitution_law
    http://en.wikipedia.org/wiki/Prostitution_by_country
    http://en.wikipedia.org/wiki/Prostitution_in_Europe

    (Να λείπουν σχόλια όπως "Μπράβο, πολύ έψαξες, μπήκες στη wikipedia!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερικά σχετικά (στην διασκεδαστική πλευρά του debate) και ενδιαφέροντα άρθρα και από μένα:
      http://www.pinnokio.gr/arthro/oi-pleon-ekswfrenikoi-nomoi-toy-seks
      http://www.pinnokio.gr/arthro/poia-einai-ta-8-syxnotera-atyxhmata-sto-seks-kai-poies-oi-prwtes-bohtheies

      Διαγραφή
    2. Φίλιππε, περιμένω να βρεις άρθρο που θα είναι συνδυασμός των παραπάνω, δηλαδή νόμοι για ποινές σε περίπτωση τέτοιων "ατυχημάτων"!

      Διαγραφή
  10. Επέκταση Αντιπολίτευσης:

    Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΞ
    Σε περίπτωση που αποφασίσουμε ότι πρέπει να καταργηθεί η πορνεία αυτό σημαίνει ότι η αστυνομία, για παράδειγμα, θα κληθεί να εφαρμόσει αυτήν την απόφαση. Έτσι η αστυνομία θα αρχίσει ελέγχους σε γυναίκες που υποπτεύεται για πορνεία επειδή λόγου χάρη ντύνονται ανοιχτά. Αυτές οι γυναίκες φυσικά θα το αρνούνται και θα αποδίδουν το ντύσιμό τους σε προσωπική επιλογή καθώς κανείς δεν τους έχει στερήσει αυτό το δικαίωμα. Ύποπτες θα είναι επίσης και οι γυναίκες που μέχρι τώρα ντύνονται ανοιχτά από επιλογή, χωρίς φυσικά να εκδίδονται, και ίσως έρθουν στην αμήχανη θέση να κατηγορηθούν για πορνεία και κληθούν να αποδείξουν το αντίθετο. Αυτό το κυνήγι.. "μαγισσών", ειδικά αν η κοινωνία κρατήσει σκληρή στάση έναντι της πορνείας, θα έχει σαν αποτέλεσμα την καταπίεση της σεξουαλικότητας των ανθρώπων (γιατί η πορνεία δεν γνωρίζει φύλλο) που θεωρείται αλληλένδετη της πορνείας και κατά συνέπεια θα οδηγήσει στην δαιμονοποίηση του σεξ. Αυτό, δεν θα γυρίσει μόνο την κοινωνία μας 100 χρόνια πίσω, αλλά θα είναι χειρότερο. Η ανθρωπότητα τους τελευταίους αιώνες έχει συνηθίσει να προχωράει προς την κατεύθυνση της έκφρασης και εξωτερίκευσης των επιθυμιών του κάθε ανθρώπου. Οι άνθρωποι πλέον, μεταξύ άλλων, μπορούν να συζητούν για το σεξ ως κομμάτι της καθημερινότητά τους χωρίς να κωλύονται από κάποιο ταμπού. Έτσι ένα αιφνίδιο εμπόδιο στην ελεύθερη έκφραση των ανθρώπων θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες για την κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή