Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Σε καιρούς οικονομικής κρίσης, η οικονομική ανάπτυξη είναι πιο σημαντική από την προστασία του περιβάλλοντος.


1 σχόλιο:

  1. Ορισμός :
    α) Οικονομική Κρίση = Ύφεση για πάνω από 3 χρόνια
    β) Οικονομική Ανάπτυξη = Όλες οι ενέργειες που έχουν ως σκοπό το κέρδος
    γ) Πιο Σημαντική = Όταν απειλείται η επιβίωση του ανθρώπινου είδους προτεραιότητα έχει η οικονομική ανάπτυξη έναντι της προστασίας του περιβάλλοντος.
    Επιχειρήματα Λόγου
    · Η επιβίωση του ανθρώπινου είδους εξαρτάται από την οικονομική ανάπτυξη (λόγω του συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού δημιουργείται η ανάγκη για την ανάπτυξη βιομηχανίας και της εντατικής αξιοποίησης της γης γεγονός που οδηγεί σε ποικίλου βαθμού καταστροφή του περιβάλλοντος)
    · Η οικονομική ανάπτυξη προέρχεται από την ορθολογική εκμετάλλευση του περιβάλλοντος. Σε περίπτωση οικονομικής ύφεσης, εάν δεν υπάρξει οικονομική ανάπτυξη (ορθολογική εντός κάποιων πλαισίων) και δοθεί έμφαση στην προστασία, η ανάγκη για επιβίωση θα επιφέρει μεγαλύτερη καταστροφή του περιβάλλοντος καθώς η αξιοποίηση του θα γίνει ανεξέλεγκτα. (Πχ. Χειμώνας, υψηλές τιμές πετρελαίου, αυθαίρετη υλοτόμηση, τζάκια)
    · Η προστασία του περιβάλλοντος είναι εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου και η οικονομική ανάπτυξη από τη στιγμή που οδηγεί την κοινωνία σε κατάσταση ευημερίας, αυτόματα θα δημιουργήσει τις απαραίτητες δομές και μηχανισμούς για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος.
    · Η επιβίωση του είδους επιβάλλει την ύπαρξη κάποιων ορίων στην αξιοποίηση του περιβάλλοντος, συνεπώς φροντίζεται πάντα οι όποιες βλάβες να είναι αντιστρέψιμες. (Πχ. Περιβαλλοντικές μελέτες πριν την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή